Bu sene gerçekten çok ilginç bir Ramazan Ayı geçirdik. Karantina sürecinde sevdiklerle yapılan iftarların olmadığı hepimizin evlerinde olduğu bir aydı bizim için. Maalesef bayram da aynı şekilde oldu. Salgının yayılmasını önlemek adına ziyaretlerin ve birlikteliklerin engellenmesi önem arz ediyordu. Nerede o eski bayramlar bile diyemediğimiz bir sene oldu bizim için. Teravih namazlarında olduğu gibi bayramın habercisi ve başlangıcı olan bayram namazları da bu sene askıdaydı. Ancak bu durumda bile bayram ruhunu yaşatabilmenin mümkün olduğunu bizlere Almanya’da bulunan din kardeşlerimiz gösterdi.
1. Bayram Namazı İçin 700 Kişi IKEA’nın Otoparkına Toplandı.
Almanya’da yaşayan Müslümanlar sosyal mesafeyi gözeterek bayram namazı organizasyonu oluşturdu.
2. Organizasyonu İslam Toplumu Milli Görüş Cemiyeti(IGMG) Düzenledi.
Ortaya atılan bu hoş fikir ile birlikte bayram namazının toplu kılınabilmesi adına gerekli tüm izinler alınmaya başlandı. Yer olarak IKEA ‘nın otoparkını tercih ettiler.
3. IKEA Otoparkın Namaz İçin Kullanılmasına İzin Verdi.
Öncelik olarak Wetzlar IKEA’dan,Wetzlar polisinden ve yerel denetim kurulundan gerekli belgeler ve izinlerin alınmasıyla her şey tamamlanmış oldu.
4. Kurumlara Teşekkürlerini Facebook Üzerinden Sundular.
IGMG organizasyon için verilen izinler dolayısıyla Facebook üzerinden ” Wetzlar polisi, Wetzlar Denetim Kurumu, IKEA Wetzlar ve bu olağanüstü duayı mümkün kılan diğer kişilere şükranlarımızı sunarız.” sözleriyle teşekkürlerini dile getirdiler.
5. 700 Kişi Sosyal Mesafeyi Gözeterek Bayram Namazını Kıldılar.
2020 Yılının en ilginç olaylarından birisi olarak söyleyebileceğimiz bu güzel etkinlik insanların bayramları hala yaşatmak istediğinin bir göstergesi olarak hafızalara kazındı.
6. Bu Güzel Anlar Drone Yardımıyla Kaydedildi.
Bu güzel etkinlik videonun yayımlanmasının ardından kısa süre içerisinde viral olmayı başardı.
7. İşte O Anların Drone Yardımıyla Videoya Alınmış Hali
8. Facebook Gönderisi Altında İnsanlar IKEA’ya Anlayışı İçin Teşekkür Ettiler.
“Hoşgörün için Teşekkürler IKEA.”
9.
“Herkes maskesini takmış halde ve sosyal mesafeye dikkat ediyorlar. Bu iş işte böyle yapılır! IKEA’ya şükranlar!!”
10.
“Pek dini inancı olan birisi sayılmam. Ancak yine de insanların ibadetlerine ne kadar önem verdiğini görebiliyorum. IKEA’ya da park alanını kullandırttığı için helal olsun. Bunun kadar sadık başka din gördüm mü bilmiyorum.”